O NAMA

Kardiološka poliklinika "BOGDAN" je jedina privatna subspecijalistička poliklinika u kojoj u punom radnom vremenu rade njeni osnivači i vlasnici - kardiolozi - doc. dr. sc. Ivo Bogdan i dr. Greta Cindrić Bogdan od njenih samih početaka. Nalazi se u zelenom mirnom dijelu šireg centra grada u blizini svih važnih cestovnih poveznica i tramvajskog stajališta, u neposrednoj blizini Kvaternikovog trga - u Bužanovoj ulici. Slijednica je PRVE kardiološke ordinacije u Hrvatskoj, koju je 1.1.1995. osnovao doc. dr. sc. Ivo Bogdan, pročelnik Zavoda za kardiologiju Interne klinike KBC Rebro, na Kvaternikovom trgu. U kontinuiranom nizu preko Kardiološke i kardiokirurške poliklinike, a zatim i Specijalne bolnice za kardiologiju i kardiokirurgiju "Dr. Ivo Bogdan" smještenih u Importanne Galleriji na Iblerovom trgu, nastavlja se i nakon preseljenja u sadašnji prostor Bužanovu ulicu od 1.01.2006. najviši standard u dijagnostici i liječenju kardioloških bolesnika. Njeni pacijenti dolaze iz svih krajeva Hrvatske, ne samo iz Zagreba, često upućeni upravo od svojih liječnika i dakako, po preporuci dugogodišnjih pacijenata. U Poliklinici, od njenog osnutka rade kardiolozi doc. dr. sc. Ivo Bogdan i dr. Greta Cindrić Bogdan, a osim njih i vrhunski tim stručnjaka iz svih područja kardioloških subspecijalnosti čime se stvorio CENTAR KARDIOLOŠKE IZVRSNOSTI neinvazivne kardiološke dijagnostike.

U Poliklinici postoje redovite usko specijalizirane subspecijalističke kardiološke ordinacije u kojima rade vrhunski kardiolozi suradnici:

1) Prof. dr. sc. Petrač - kardiolog aritmolog
2) Prof. dr. sc. Marinović - pedijatar kardiolog
3) Prof. dr. sc. Vincelj - kardiolog ehokardiografičar / transtorakalni i transezofagijski ultrazvuk srca

Kardiološka poliklinika "Bogdan" usko surađuje s najboljim kardiokirurškim centrima i laboratorijima za invazivnu dijagnostiku i liječenje ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu u svrhu potpunog zbrinjavanja svojih pacijenata nakon kompletne kardiološke neinvazivne obrade u svojim prostorima. Opremljena je najsuvremenijom aparaturom, koja se kontinuirano obnavlja - ultrazvučnim aparatima s kolor doplerom, tkivnim doplerom i power doplerom za dijagnostiku bolesti srca i krvnih žila te bolesti trbušnih organa, holter jedinicama 24 - satnog EKG - a i 24 - satnog krvnog tlaka / pojedinačno i u jednom rekorderu /, ergometrijskom jedinicom čija pokretna traka može podnijeti izvođenje testa opterećenja u najvišem stupnju s vrlo jakom snagom i kod vrhunskih sportaša, registriranje kasnih potencijala, snimanje vektorkardiograma i kontrola rada pace - makera.

Pretrage koje se izvode obuhvaćaju kompletnu neinvazivnu kardiološku dijagnostiku:

- standardni 12 - kanalni EKG
- ultrazvuk srca s kolor doplerom i tkivnim doplerom odraslih i djece
- 24 - satni holter EKG i krvnog tlaka / svaki pojedinačno i zajedno u jednom rekorderu /
- test opterećenja na pokretnoj traci
- ultrazvuk trbušnih organa s kolor doplerom krvnih žila i ultrazvuk i power dopler duplex bubrežnih arterija i arterijske cirkulacije u samim bubrezima
- ultrazvuk i power dopler duplex karotidnih i vratnih arterija
- ultrazvuk i power dopler duplex arterija i vena nogu i zdjelice, aorte i njenih ogranaka
- vektorkardiogram i snimanje kasnih potencijala
- kontrola rada elektrostimulatora srca / pace makera /

U Poliklinici se obavljaju i managerski sistematski preventivni kardiološki pregledi koji obuhvaćaju i labor. pretrage krvi i urina, sistematske preglede sportaša / u natjecateljskom sportu i rekreativaca prije početka bavljenja sportskim aktivnostima / te sistematski pregledi ciljnih skupina radi određivanja faktora rizika za razvoj srčano - žilnih bolesti. Također se obavljaju i sistematski pregledi djece sportaša te redovni pedijatrijski kardiološki pregledi zdrave i bolesne djece.

U Poliklinici "Bogdan" se dijagnosticiraju i liječe bolesti srca i krvnih žila - srčane greške, bolesti srčanih arterija, srčana slabost i popuštanje, poremećaji srčanog ritma i provođenja, povišeni krvni tlak, bolesti velikih krvnih žila, sumnja na upalu srčanog mišića i osrčja, sumnja na tumore srca, procjena sigurnog stupnja opterećenja kod mladih i odraslih pri bavljenju aktivnim ili rekreacijskim sportom, davanje tzv. "drugog mišljenja", davanje preoperacijskih mišljenja za kardiokirurške operacije i operacije kardioloških bolesnika, određivanje i praćenje diferentne terapije / antiaritmici i antikoagulancije /, preventivni kardiološki pregledi, managerski sistematski pregledi, sistematski pregledi sportaša i dr.

Trajno kontinuirano stručno usavršavanje svakog člana tima Kardiološke poliklinike "Bogdan" i aktivno sudjelovanje na domaćim i međunarodnim kardiološkim kongresima gdje se predstavljanjem vlastitih rezultata ujedno omogućuje stručna procjena kvalitete na najvišem stručnom nivou i u širem liječničkom krugu, temelj su na kojemu počiva izvrsnost i ugled Poliklinike.


Dr. Greta Cindrić Bogdan, spec. internist kardiolog - ravnateljica - e-mail: dr.greta.cb@kardiobogdan.hr


Izrada: Binar d.o.o.